Film

Man brukar säga att “en bild säger mer än tusen ord”. Tänk då vad mycket du kan säga med en film på 20 sekunder.

Film

Man brukar säga “en bild säger mer än tusen ord”, tänk då vad mycket du kan säga med en film på 20 sekunder.

Rörlig bild kommer mer och mer. Många företag har inte kommit såpass långt i sin marknadsföring, men jag tycker det borde vara en del av allas marknadsföringsplan nu mera. En kort video kan säga så otroligt mycket mer än en vanlig stillbild. De sägs att en bild säger mer än 1 000 ord. Tänk då vad 25 bilder per sekund kan säga… Jag jobbar mycket med korta videos till sociala medier då samhället är alldeles för stressat för att titta på något som är över 20-30 sekunder långt. Ska man ha videos för sociala medier brukar jag vanligtvis rekommendera 10 sek för instagram och 20-30 sekunder för Facebook. Det är ungefär såpass lång tid som någon kan tänka sig att lägga på något som är helt nytt för dem. Om de däremot skulle ha kommit in på er hemsida är det en helt annan sak.

När de kommer in på er hemsida har de oftast klickat in hos er för att veta mer. De vet redan vad de letar efter och tittar in hos er för att se om ni har något att erbjuda som faller de i smaken. Här kan man ha längre videoklipp, då man redan har en kund som är intresserad av att veta mer. Jag brukar säga mellan 30 och 90 sekunder för en video på en hemsida. Videoklippen kan vara mer informativa och längre utan att den som tittar tappar intresset och swipar vidare.

Skull ni vilja veta mer och veta hur jag skulle kunna hjälpa ert varumärke att sticka ut i internatflödet? Kontakta mig så berättar jag mer!

Olivia

– Client Case –

Uppdrag: Kort film för sociala medier för att skapa intresse för potentiella gäster.

Utförande: Under öppningstid väntade vi in en beställning på pizza och filmade kocken medan de gjordes. Det blir äkta, in-action och trovärdigt. Precis det många vill se när de är ute på sociala medier, behind the scenes material.

Picadeli

– Client Case –

Uppdrag: Göra en filmserie som visar kunder och konsumenter material från bakom kulisserna från deras företag, för att på ett intressant sätt berätta hur de jobbar med närproducerat, hur de jobbar med IT i matbranschen m.m.

Utförande: Vi har gjort bland annat filmserier som ”A Products Journey” och Backstage at Picadeli” där vi har besökt odlare och deras produktion för att visa Picadelis konsumenter och kunder vart deras produkter kommer från.

Greenfood

– Client Case –

Uppdrag: Göra en stämningsfilm för deras varumärke Wrapson för att kunna använda i säljpitcher till olika företag.

Utförande: Med uppgifterna från företaget letade vi upp några passande modeller och filmade en halvdag i Göteborgsstad för att få ihop rätt typ av material till filmen. Slutprodukten ser ni här till höger.